Sähkötekninen suunnittelu, valvonta ja konsultointi kaikissa muodoissaan kaikenlaisiin rakennuksiin.

Sähkötekninen suunnittelu, valvonta ja konsultointi kaikissa muodoissaan kaikenlaisiin rakennuksiin.

Saat kaiken tarvittavan sähkösuunnitelmasta aina valvontaan sekä monipuoliseen konsulttipalveluun asti.

Saat kaiken tarvittavan sähkösuunnitelmasta aina valvontaan sekä monipuoliseen konsulttipalveluun asti.

Sähkösuunnittelu, valaistussunnittelu ja turvallisuussuunittelu tarpeesi mukaan räätälöitynä. Ota yhteyttä jo tänään!

Sähkösuunnittelu, valaistussunnittelu ja turvallisuussuunittelu tarpeesi mukaan räätälöitynä. Ota yhteyttä jo tänään!

Valaistussuunnittelusta ja valaistuksen merkityksestä

Valaistus vaikuttaa työhyvinvointiin, viihtyvyyteen ja jopa työtehoon. Valaistusautomatiikan avulla voidaan saada myös säästöjä.

Riittävä valo on toimivan työympäristön perusedellytys, jonka vaikutuksia ei pidä väheksyä. Valon määrän lisäksi merkitystä on myös muun muassa valon suunnalla ja värilämpötilalla.

Laadukkaan valaistussuunnitelman tekeminen edellyttää valo- ja sähkötekniikan lisäksi ymmärrystä eri materiaaleista, niiden taitto- ja heijastusominaisuuksista sekä valaistukseen liittyvien standardien tuntemista.

toimiston-valaistussuunnittelu

Valaistussuunnitelma kannattaa teettää ammattilaisella

Erikoisosaamista vaaditaan lähtötilanteen kartoittamiseen ja oikeiden ratkaisujen löytämiseen Käytössä olevat seinä-, lattia- ja muut pintamateriaalit pitää tuntea ja niiden käyttäytyminen eri valaistusolosuhteissa pitää ymmärtää.

Ammattilaisella on laskentaohjelmistot, eikä ammattilainen nojaa ratkaisuissaan pelkkään mututuntumaan. Myös valaistussuunnitelman visualisointi on tärkeää, sillä maallikon voi olla hankala hahmottaa lopputulosta pelkkien kaavioiden ja numerotietojen perusteella. Meillä on tapana tuottaa asiakkaillemme myös havainnekuvat, joista käy myös visuaalisessa muodossa ilmi, miltä valaistus ehdotettujen muutosten jälkeen näyttää.

Työteho paranee oikealla valaistuksella

Työtilojen valaistus parantaa usein myös tuottavuutta, joten valaistussuunnitteluun panostaminen myös erikseen, ilman muun sähkösaneerauksen tarvetta, olisi usein paikallaan.

Esimerkiksi tämän työhyvinvoinnin laitoksen artikkelin mukaan vaativissa näkötehtävissä on saavutettu jopa 8 – 9 % tuottavuuden nousu, kun valaistusvoimakkuutta on lisätty 500 luksista noin 1600 luksiin. Lisäksi virheiden määrä on saatu jopa puolitettua.

Tällainen vaikutus vaikkapa 20 henkeä työllistävässä yrityksessä tarkoittaa potentiaalisesti useiden tuhansien eurojen hyötyä vuositasolla.

Kustannussäästöä älykkäällä nykytekniikalla

Etenkin vanhan valaistuksen uusiminen tuo tavallisesti säästöä sähkölaskuun jo pelkästään siksi, että nykyaikeiset LED-valaisimet ovat energiatehokkaampia kuin esimerkiksi loisteputkivalaisimet.

Automatiikan avulla voidaan kuitenkin tehostaa vaikutuksia entisestään. Älyteknologia voi esimerkiksi huolehtia siitä, että valot säätyvät samassa suhteessa kuin ikkunoista tulee valoa, jolloin valaistusvoimakkuus pysyy vakiona.

Tyypillisesti valaistussuunnitteluun sijoitetut eurot tulee säästettyä nopeasti takaisin jo pelkästään parantuneen energiatehokkuuden ja älykkään valaistusohjauksen ansiosta.

Myös erityistarpeet ovat huomioitavissa

Valaistukselta edellytetään eri tilanteissa ja kohteissa erilaisia ominaisuuksia.

Esimerkiksi lihatiskillä tai konditoriassa elintarviketuotteet on syytä valaista siten, että ne näyttävät mahdollisimman herkullisilta. Vastaavasti esimerkiksi painoalalla laaduntarkistus edellyttää valaistukselta erinomaista värien toistoa ja tasaisuutta.

Joissakin tapauksissa valaistusta tulee voida säätää myös yksilöllisesti tai työtilakohtaisesti, mikä myös on nykyisten järjestelmien puitteissa helpommin mahdollistettavissa.

Valvonta, dokumentointi ja kilpailutus

Valaistussuunnittelun lisäksi myös oikea toteutus on tärkeää. Siksi teemme myös valvontaa ja kilpailutamme urakoitsijat tarvittaessa asiakkaidemme puolesta. Toimimme siis (asiakkaan niin halutessa) rakennuttajana ja dokumentoimme lopputuloksen, jolloin kaikesta jää myös ajantasaiset piirustukset tulevaa käyttöä varten.

Lisää tietoa valaistussuunnittelusta?

Me teemme valaistussuunnittelua vuosien kokemuksella ja ammattitaidolla.
Lue täältä lisää valaistussuunnittelusta »

    Ota yhteyttä!

    Käytämme lomakkeen kautta saatuja tietoja palveluidemme tarjoamiseen ja toimittamiseen.
    Lisätietoja löydät tietosuojaselosteesta »