Sähkötekninen suunnittelu, valvonta ja konsultointi kaikissa muodoissaan kaikenlaisiin rakennuksiin.

Sähkötekninen suunnittelu, valvonta ja konsultointi kaikissa muodoissaan kaikenlaisiin rakennuksiin.

Saat kaiken tarvittavan sähkösuunnitelmasta aina valvontaan sekä monipuoliseen konsulttipalveluun asti.

Saat kaiken tarvittavan sähkösuunnitelmasta aina valvontaan sekä monipuoliseen konsulttipalveluun asti.

Sähkösuunnittelu, valaistussunnittelu ja turvallisuussuunittelu tarpeesi mukaan räätälöitynä. Ota yhteyttä jo tänään!

Sähkösuunnittelu, valaistussunnittelu ja turvallisuussuunittelu tarpeesi mukaan räätälöitynä. Ota yhteyttä jo tänään!

Sähköinsinööritoimisto Seppo Räsäsellä on pitkät perinteet

Seppo Räsänen oli nuorehko sähköinsinööri, kun hän perusti insinööritoimistonsa talvella 1989. Ennen tätä Seppo oli ehtinyt kerätä kannuksia suunnittelutöistä noin viiden vuoden ajan. Räsäset olivat muuttaneet edellisenä syksynä takaisin kotiseudulleen Karkkilaan ja Seppo kävi töissä Helsingissä, suurehkossa sähkösuunnittelutoimistossa.

Karkkilan keskustassa, torin laidassa vielä nykyäänkin oleva liiketila valikoitui Sepon yrityksen toimitilaksi.

Yritystoiminta starttaa

Varsinainen yritystoiminta alkoi 1.5.1989. Töitä Seppo teki aluksi yksin. Asiakkaakseen hän sai edellisen työpaikan perintönä mm. teleoperaattorin, jonka kanssa yhteistyö jatkui useamman vuosikymmenen ajan. Sepon siskon silloisella miehellä oli lihanjalostustehdas Karkkilassa ja hän oli aikeissa rakennuttaa uuden tehdasrakennuksen. Suurimpana toimeksiantona aluksi oli tuon Karkkilaan tehdyn lihanjalostustehtaan suunnittelutyö.

Kasvuvaiheen kiitoa

1980 – 1990-lukujen vaihteessa liiketoiminnassa maailmalla oli kauttaaltaan kova kasvuvauhti. “Kasvuodotukset näyttivät meilläkin tosi hyvältä, joten otin yritykseen mukaan opiskeluaikaisen kaverini. Sitten otimme yritykseen teknisen avustajan ja vielä yhden sähkösuunnittelijan. Laajennettiin toimitiloja. Suunnitelmia tehtiin tussilla muoville ja tekstejä tietokoneella”, kuvailee Seppo vuosikymmenen vaihteen kiitollista tilannetta.

Lama ja kuinka siitä elvyttiin

Sitten iski lama ja kovaa. Työt vähenivät kuin seinään. “Siitä selvittiin lomautuksin ja irtisanomisin. Jäin taas yksin yritykseen töihin”, Seppo kertoo ja jatkaa: “Tietokonetta varten otettu valuuttaluotto painoi päälle. Supistettiin taas toimitiloja.” Kun Seppo oli saanut sinniteltyä 90-luvun alkupuolesta, alkoi toiminta pikkuhiljaa jälleen virkistymään. Yksi merkittävä toimeksianto silloin oli erään valtionhallinnon yksikön tietoverkkojen suunnittelu maanlaajuisesti. Tilanne näytti taas hyvältä.

Yritys täyttää 10 vuotta

Yrityksen täyttäessä 10 vuotta, oli se nähnyt jo monenlaista ja liiketoiminta luisti hyvin. Yritykseen tuli mukaan Sepon vaimo hoitamaan toimistopäällikön töitä. Töihin oli palkattu tekniseksi avustajaksi Sepon vaimon sisko ja asiakkaaksi saatu Tapiola (nyk. LähiTapiola). Tapiolalle sähköinsinööritoimisto Seppo Räsänen teki maanlaajuisesti suunnittelutöitä sekä rakennutti toimipaikkojen tietoverkot. Suunnitelmien teossa oltiin siirrytty CAD-piirtämiseen. Tussit kuivuivat ja piirustuslauta jäi tarpeettomaksi.

Yritys täyttää 20 vuotta

Toiminta jatkui vanhaan malliin vanhojen asiakkaiden kanssa. Mukaan tuli asiakkaaksi myös Vakuutusyhtiö Turva, jolle Sepon yritys teki maan kattavasti toimipaikkojen suunnittelutöitä.

Yritys täyttää 30 vuotta

Töiden lisääntyessä 2010-luvun alkupuolella palkkasi Seppo suunnittelijaksi tyttärensä miehen helpottamaan varsin kiireiseksi kääntynyttä työtilannetta. Vuosikymmenen keskivaiheilla teknisen avustajan jäädessä eläkkeelle otti yritys töihin uuden teknisen avustajan. Eläkkeellä oleva tekee edelleen tasaiseen tahtiin keikkahommia yritykselle.

Sähköinsinööritoimisto Seppo Räsänen Oy tänään

Vuonna 2021 Sähköinsinööritoimisto Seppo Räsänen Oy toimii yhä pääkaupungin läheisyydessä, luonnonläheisessä Karkkilassa. Yrityksen palveluksessa on tällä hetkellä neljä ammattinsa ensiluokkaisesti osaavaa tekijää ja töitä tehdään hyvällä sykkeellä.

Tänään Sepon yrityksellä on kunnia tarjota korkealaatuisia asiantuntijapalveluita laajasti aina suunnittelu- ja valvontatöistä konsultointipalveluihin. Yhden miehen yritys on aikapäiviä sitten kehittynyt alansa huippujen joukkoon ja tarjoaa tänään palveluitaan niin liiketilojen, toimistojen, julkisrakennusten, majoitus- ja pienteollisuusrakennusten ym. uudis- ja saneerauskohteisiin ympäri Suomea.

Erityisesti Sähköinsinööritoimisto Seppo Räsänen hallitsee tietoverkkojen suunnitteluun ja rakennuttamiseen liittyvät palvelut. Näitä on tehty useammalle valtakunnallisesti toimivalle yritysketjulle.

Poimintoja yrityksen tarjoamista palveluista ovat mm.:

Tervetuloa tyytyväisten asiakkaiden joukkoon! Kun tarvitset sähköinsinööriä, ota yhteyttä!

    Ota yhteyttä!

    Käytämme lomakkeen kautta saatuja tietoja palveluidemme tarjoamiseen ja toimittamiseen.
    Lisätietoja löydät tietosuojaselosteesta »