Sähkötekninen suunnittelu, valvonta ja konsultointi kaikissa muodoissaan kaikenlaisiin rakennuksiin.

Sähkötekninen suunnittelu, valvonta ja konsultointi kaikissa muodoissaan kaikenlaisiin rakennuksiin.

Saat kaiken tarvittavan sähkösuunnitelmasta aina valvontaan sekä monipuoliseen konsulttipalveluun asti.

Saat kaiken tarvittavan sähkösuunnitelmasta aina valvontaan sekä monipuoliseen konsulttipalveluun asti.

Sähkösuunnittelu, valaistussunnittelu ja turvallisuussuunittelu tarpeesi mukaan räätälöitynä. Ota yhteyttä jo tänään!

Sähkösuunnittelu, valaistussunnittelu ja turvallisuussuunittelu tarpeesi mukaan räätälöitynä. Ota yhteyttä jo tänään!

Sähköautojen latauspisteet taloyhtiöille ja yrityksille

Teemme sähköauton latauspisteiden rakentamiseen liittyvää sähkösuunnittelua ja projektin hallintaa taloyhtiöille ja muille toimijoille, kuten yrityksille. Meiltä saa puolueetonta tuotetietoutta eri laitevalmistajista, koska emme ole tuotesidonnainen toimija, vaan ns. kolmas osapuoli. Sähköauton latauspisteiden suunnittelemisen lisäksi teemme siihen liittyvää konsultaatiota sekä latauspisteiden hintojen vertailua.

Toimimme pääasiassa Helsingissä ja pääkaupunkiseudulla, mutta tarvittaessa myös muualla Suomessa. Kun suunnitelmissa on rakentaa sähköauton latauspiste taloyhtiöön, ota yhteyttä meihin!

Sähköauton latauspisteen rakentaminen

Sähköauton latauspisteen rakentaminen taloyhtiöön on ajankohtainen asia jo nyt ja se tulee olemaan sitä myös tulevaisuudessa.

Taloyhtiössä sovitaan yleensä sähköinfran rakentamisesta eli valmiuksista sähköasemille ja latauspisteille. Infran rakentamisessa noudatetaan yhdenvertaisuusperiaatetta, jolla taataan se, että jokainen asukas voi liittyä taloyhtiön latausverkkoon, kun asukas hankkii itselleen ladattavan auton.

Latausverkon lisäksi tarvitaan latauspisteet, jotka voidaan hankkia jokaisen osakkaan kohdalla omakustanteisesti. Toinen vaihtoehto on se, että taloyhtiö ostaa koko paketin (latausverkon + latausasemat), mutta tällöin hankinta pitää tehdä samanaikaisesti kaikille taloyhtiön osakkaille.

Latausjärjestelmä kannattaa melkein aina rakentaa älylliseksi järjestelmäksi, missä on dynaaminen kuormanhallinta, mikä jakaa sähköä siihen kytkettyjen autojen kesken. Lisäksi voidaan valvoa liittymän sulaketta, jolloin ei ylitetä liittymän kokoa ja saadaan maksimoitua virran saanti sähköautoille.

Sähköauton latauspiste taloyhtiöön – toimi näin!

Pyydä tarjous sähköautojen latauspisteistä taloyhtiöön tai yritykseen:

  • Ota yhteyttä meihin mieluiten sähköpostilla, mutta voit toki myös soittaa. Kerro monenko autopaikan kokonaisuudesta on kyse ja millainen kohde on kyseessä. On hyvä, jos löytyy asemapiirustusta tai jakeluyhtiön raporttia kiinteistön valmiudesta sähköauton lataukseen liittyen. Näiden perusteella pystymme helpommin antamaan suunnittelutarjouksen.
  • Sähköauton latauspisteen rakentamiseen kuuluu yleensä aina suunnittelukäynti, jolloin haastatellaan esimerkiksi taloyhtiön hallituksen puheenjohtajaa, jotta varmistetaan taloyhtiön toiveet ja tarpeet autopaikkojen latauspisteiden suhteen. Latausasiat voidaan toteuttaa monella eri tavalla, ja haastattelun perusteella suunnittelemme taloyhtiölle järkevimmän ratkaisun.

Puolueeton toimija suunnittelee, konsultoi ja vertailee

Koska emme edusta mitään tiettyä tuotevalmistajaa, olemme ns. puolueeton osapuoli. Suunnittelemme sähköauton latauspisteet aina asiakkaan ja taloyhtiön kannalta järkevimmällä tavalla. Suunnittelun lisäksi voimme tehdä myös projektin vetoa. Teemme tarvittaessa myös tarjouskyselyt, hintavertailut, urakkasopimukset, valvonnan ja vastaanoton.

Meiltä saa konsultaatiota projektin eri vaiheisiin. Erityisesti tarjouksien vertailua kannattaa kysyä. Halvin vaihtoehto ei ole aina edullisin, ja siksi kannattaa käyttää tarjoamaamme ammattitaitoa hyväksi.

Mitä sähköauton latauspiste maksaa?

Sähköauton latauspisteen hinta vaihtelee tapauskohtaisesti. Karkea hinta-arvio Type 2 -pistokkeella olevalle peruslatauspisteelle infran osalta on noin 1000 euroa ja itse latauslaitteiden hinnat pyörivät noin 1500-2000 euron välillä.

Taloyhtiöille latauspisteen hintaan vaikuttaa mm. latauspisteiden määrä, teho, asennustapa sekä infra. Taloyhtiöt voivat hakea ARA-tukea, joka kattaa 35% kokonaiskustannuksista sisältäen myös suunnittelun. 

Uusien rakennuskohteiden yhteydessä ja merkittävissä sähköverkon saneerauksissa on aina järkevää rakentaa latausinfra muun rakentamisen yhteydessä, on sitten kyseessä yritys, taloyhtiö tai omakotitalo. 

Latauspisteen hinnan lisäksi projektiin liittyy toistuvia kuluja

Monelle taloyhtiölle tulee yllätyksenä, että sähköauton latauspisteissä on monesti myös kuukausi- tai vuosikohtaisia ylläpitomaksuja. Valtaosalle latauspisteistä halutaan ottaa käyttöön laskutuspalvelu, kun ei haluta, että isännöitsijälle lähetetään mittarilukemia sähkönkulutuksesta. Kyseessä on automaationa toimiva laskutusjärjestelmä, joka hoidetaan yleensä luottokorttilaskutuksena.

Toisena juoksenava kustannuseränä voi olla operaattorimaksu tai ylläpitomaksu, millä valvotaan järjestelmää. Melkein aina kannattaa rakentaa dynaaminen kuormanhallinta ja monesti tämän mukana tulee omat kuukausimaksut. On olemassa myös täysin itsenäisesti toimivia järjestelmiä.

Sähköauton latauspisteen rakentamisen hinta on oma lukunsa, mutta lisäksi kannattaa huomioida järjestelmän kokonaiskustannukset. Taloyhtiön ja asukkaan näkökulmasta kannattaa aina siis miettiä myös juoksevia kuluja rakentamisen jälkeen.

Ota yhteyttä palvelevaan asiantuntijaan

Kun sähköauton latauspisteen rakentaminen taloyhtiöön tai yrityksen tarpeisiin on ajankohtaista, ota yhteyttä meihin. Ammattitaitoinen suunnittelu kannattaa, sillä se ei maksa edes yhden latauspisteen hintaa, mutta sillä voidaan säästää huomattava summa rahaa. Palvelemme pääsääntöisesti pääkaupunkiseudulla, mutta sopimuksesta myös muualla Suomessa.

    Ota yhteyttä!

    Käytämme lomakkeen kautta saatuja tietoja palveluidemme tarjoamiseen ja toimittamiseen.
    Lisätietoja löydät tietosuojaselosteesta »